Οn the road #5

{
}

Στο θρυλικό έργο του Kέρουακ ο ήρωας ξεκινά ένα συναρπαστικό ταξίδι στους αυτοκινητόδρομους της Αμερικής. Με μπόλικη τζαζ, ποίηση και ποτά μας μπάζει στον γοητευτικό κόσμο των beatniks.

 

Το δικό μας On the road μας φέρνει στα αγαπημένα στέκια του κρασιού. Οι άνθρωποι που έστησαν και δουλεύουν τα Wine bars είναι στην πλειοψηφία τους λάτρεις του κρασιού και ως γνήσιοι οπαδοί του Διόνυσου, ανήσυχοι. Τριγυρνάμε λοιπόν στους χώρους του κρασιού για να μαθαίνουμε τι καινούριο ετοιμάζουν, ποιες οι εκπλήξεις και οι ανακαλύψεις τους, πώς θα μας οδηγήσουν βαθύτερα στην γοητεία του κρασιού.

Η μικροσκοπική κάβα εξελίχθηκε δειλά-δειλά σε wine bar. Μετακόμισε στο απέναντι πεζοδρόμιο της οδού Βουλής και έγινε αγαπημένος χώρος του κρασιού. Αυτό τον μήνα το Oinoscent ετοιμάζεται για ένα μεγαλύτερο βήμα. Θα ενωθεί με τον διπλανό χώρο αποκτώντας έτσι περισσότερα τραπέζια και μια άνετη κουζίνα στο υπόγειο. Η minimal αισθητική θα χαρακτηρίζει και το νέο απόκτημα ενώ τα τραπεζάκια θα απλωθούν σ’ όλο το μήκος του πεζοδρομίου.

 

«Η κουζίνα μας θα εμπλουτισθεί με νέα πιάτα αλλά όχι με το σκεπτικό του εστιατορίου. Πάνω απ’ όλα είναι το κρασί και η απόλαυσή του. Ήταν όμως καιρός να έχει ο Χρήστος μας λίγο χώρο να δουλέψει» λέει ο Δάνης Αγαπητός. Η αλήθεια είναι ότι, παρά τον στενό χώρο του μπαρ, ο σεφ Χρήστος Μπούκας έκανε θαύματα. Τα ceviche του ήταν αιθέρια όπως κι όλη η δουλειά του με τα ψαρικά. Φυσικά κάποια πιάτα, όπως οι πατατούλες φούρνου με τρούφα, θεωρούνται κλασικά κι αγαπημένα και παραμένουν. Στο Oinoscent δεν θα βαρεθείς ποτέ. Η λίστα των κρασιών αλλάζει κάθε εβδομάδα δίνοντας την ευκαιρία για πραγματική γνώση και εξάσκηση. Δεν είναι τυχαίο που το προτιμάνε πολλοί επαγγελματίες του χώρου αλλά και άνθρωποι που σπουδάζουν το κρασί.

 

image

 

«Προσφέρουμε μεγάλη ποικιλία και εισαγόμενων οίνων για δοκιμή σε ποτήρι ή φιάλη, γιατί για να μάθεις πρέπει να έχεις μέτρο σύγκρισης. Πολλοί πελάτες επίσης θέλουν να ενημερώνονται για τον διεθνή αμπελώνα, τις τάσεις, να δοκιμάζουν ιδιαίτερα κρασιά κι εμείς τους φροντίζουμε» λέει ο Άρης Σκλαβενίτης. Ο Άρης, καλύτερος Έλληνας sommelier το 2016 με μπόλικα πτυχία, μπήκε στην ομάδα του Oinoscent πριν 4,5 χρόνια. Με τις γνώσεις και τις ιδέες του έφερε άλλο αέρα και τώρα πια με τον Δάνη έχουν ταυτίσει τα οινικά τους βήματα.

 

Είναι και οι δύο ενθουσιασμένοι με το άπλωμα του μαγαζιού γιατί έβλεπαν ότι κάποιες στιγμές γινόταν το αδιαχώρητο.

 

«Το κρασί είναι ευχαρίστηση, συμμετέχουν όλες οι αισθήσεις και γι αυτό πρέπει να σερβίρεται σωστά στις καλύτερες συνθήκες. Αυτός είναι ο λόγος που παραγγείλαμε ποτήρια ειδικά για διαφορετικές ποικιλίες κρασιού και σιγά σιγά θα αλλάξουμε όλα τα ποτήρια ροής. Είμαστε περήφανοι και για τις καράφες μας που μόλις ήρθαν» δηλώνει ο Δάνης ενώ ο Άρης ξετυλίγει δυο γυάλινους «κύκνους».

 

image

 

«Αυτές οι καράφες θέλουν ειδικό χειρισμό για τον αερισμό του κρασιού, αλλά για μας είναι σημαντική και η τελευταία λεπτομέρεια. Στις δοκιμές μας έρχονται τόσοι επαγγελματίες. Σεβόμαστε την προτίμησή τους και θέλουμε να γινόμαστε όλο και καλύτεροι» συμπληρώνει ο Άρης.

 

Αν θελήσετε κάτι πέρα από τον κατάλογο, το υπόγειο κελάρι εξακολουθεί να φιλοξενεί εκατοντάδες ετικέτες με την τιμή της κατανάλωσης στο μαγαζί και υπάρχει έκπτωση για take away. Το coravin δίνει τη δυνατότητα για δοκιμές και σπάνιων ή παλαιωμένων κρασιών, ενώ οι γνώσεις των παιδιών που δουλεύουν υπό την μπαγκέτα του Άρη εντυπωσιάζουν.

 

Το Οinoscent συνδυάζει την υψηλή οινική απόλαυση χωρίς επιτήδευση, με χαλαρή ατμόσφαιρα γεμάτη από νεανική ζωντάνια.

 

Ακολουθούν τη ρήση του Leonardo Da Vinci «H απλότητα είναι η απόλυτη επιτήδευση». 

 

 
Οinoscent, Βουλής 45-47, Τηλ. 210 3229374 Ανοιχτά 10π.μ.-2π.μ.
(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ