Διεθνής Διαγωνισμός Βαλκανικού κρασιού

{
}

Πάνω από 900 κρασιά θα συμμετέχουν φέτος στο 8o Balkan International Wine Competition στην Σόφια, αντιπροσωπεύοντας 10 χώρες. Σχεδόν 200 οινοποιεία θα είναι από Ελλάδα. Ο διαγωνισμός πλαισιώνεται από ένα φεστιβάλ κρασιού, που φέτος θα φιλοξενηθεί στο όμορφο πάρκο του National Palace of Culture. Έτσι ντόπιοι και διεθνείς επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κρασιά από τουλάχιστον 100 οινοποιεία του Βαλκανικού χώρου.

 

Για 8η συνεχή χρονιά οι δυο αυτές εκδηλώσεις θέλουν να τραβήξουν τα διεθνή βλέμματα στο οινικό γίγνεσθαι των Βαλκανίων. Όπως λέει η Galina Niforou, διευθύντρια και ιθύνων νους του ΒΙWC, «έχουμε μια μοναδική οινοπαραγωγό περιοχή, που αξίζει να γίνει γνωστή. Εξ άλλου το κρασί ενώνει τα Βαλκάνια».

 

image

 

Από την πρώτη χρονιά Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού είναι ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης ΜW. Φέτος άλλοι 3 Master of Wine θα συμμετέχουν στην επιτροπή μαζί με εξέχουσες προσωπικότητες του κρασιού. Σημαντικά είναι και τα master classes που οργανώνονται με πιο ενδιαφέρον για μας το “Retsina+Meze=Τhe winning combination for a tasty Greek summer”. Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης ΜW επιλέγει ρετσίνες και ο σεφ Γιώργος Χρυσανίδης ταιριάζει τον μεζέ.

 

15 εστιατόρια της Σόφιας συνεργάζονται με το φεστιβάλ ετοιμάζοντας ειδικά εδέσματα και φυσικά μουσική και χορός δεν θα λείψουν. Εδώ είναι Βαλκάνια δεν είναι παίξε γέλασε...

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ