Κερδίζοντας την κούρσα Covid-19

Κρασί και πανδημία 2

{
}

Διαβάστε, συμβουλευθείτε ειδικούς της αγοράς και ενημερωθείτε για το τι κάνουν συνάδελφοί σας. Τώρα είναι η ευκαιρία σας να προσπεράσετε και να πάρετε καλύτερη θέση στην παγκόσμια αγορά κρασιού.

Του Μανώλη Γιαμνιαδάκη (Σύμβουλος στρατηγικής, marketing και πωλήσεων)

 

Στους αγώνες ταχύτητας της F1, όταν γίνεται ένα ατύχημα, μπαίνει μπροστά το αυτοκίνητο ασφαλείας και αναγκάζει όλους να κόψουν ταχύτητα. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται ότι θα καθαριστεί η πίστα χωρίς κίνδυνο. Έτσι όμως οι διαφορές απόστασης μεταξύ των αυτοκινήτων εκμηδενίζονται. Το αισιόδοξο είναι ότι όλοι, εκτός από τον πρώτο, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να προσπεράσουν, αφού είναι πιο κοντά. Το αντίστοιχα απαισιόδοξο κομμάτι, ότι όλοι μπορεί να προσπεραστούν, φέρνει την ανασφάλεια.

 

Μεταξύ αισιοδοξίας και ανασφάλειας υπάρχει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα. Έχουμε το χρόνο να σκεφτούμε και να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας. Όπως και στην F1, η στρατηγική σκέψη θα μας βοηθήσει να βγούμε δυνατότεροι από αυτή την εποχική κρίση. Και πρώτα από όλα να φροντίσουμε ώστε να καλύψουμε τις αποστάσεις σε όσα μας έχουν αφήσει πίσω. Για πολλούς οινοπαραγωγούς είναι ευκαιρία να εκτιμήσουν το εμπορικό τους κομμάτι. Τώρα που δεν υπάρχει η δικαιολογία ότι η καθημερινότητα δεν μας αφήνει να ασχοληθούμε με τα σημαντικά.

Δύο είναι οι τομείς για να ασχοληθούμε τώρα. Η γενικότερη οργάνωσή μας και οι άμεσες πωλήσεις που θα μειώσουν την ζημιά. Η οργάνωση προκύπτει από την εφαρμογή της στρατηγικής μας. Η δομή των πωλήσεών μας πρέπει να εξυπηρετεί την στρατηγική μας αλλιώς πρέπει να αλλάξουμε ένα από τα δύο. Για να το ξέρουμε αυτό, θα πρέπει να μελετήσουμε και να οργανώσουμε τις πωλήσεις μας, ώστε να μας δώσουν τις πληροφορίες που θα μας επιτρέψουν να πάρουμε σωστές αποφάσεις. Ακούστε τους πωλητές σας και τους πελάτες σας και επεξεργαστείτε τα μηνύματα που σας μεταφέρουν. 

Ρίξτε μια προσεκτική ματιά στο πελατολόγιό σας, την κερδοφορία σας, καθώς και την εξάρτηση σας από συγκεκριμένες αγορές ή πελάτες. Κατηγοριοποιήστε τους πελάτες σας και δείτε αν είναι αυτοί στους οποίους στοχεύατε εξαρχής βάσει των κρασιών που παράγετε. Αν ναι, σκεφτείτε αν η εικόνα που τους μεταφέρεται είναι η σωστή, αν όχι αναζητήστε νέες αγορές με άλλους πελάτες. Όσο περίεργο και να ακούγεται, οι ευκαιρίες πώλησης αυτό τον καιρό είναι πολλές. Πρέπει όμως να γίνουν με σύνεση και να στοχεύουν, όχι μόνο στις άμεσες πωλήσεις, αλλά σε ανοίγματα νέων αγορών. Το ηλεκτρονικό εμπόριο, μέσω site εμπορίας κρασιών ή απευθείας από τον παραγωγό, είναι ο πιο προφανής τρόπος στην συγκεκριμένη συγκυρία αλλά και μια αναγκαιότητα ανάπτυξης σε μια συνεχώς αυξανόμενη αγορά. Δηλώστε δυναμικά την παρουσία σας, μέσω των social media ή της προώθησης των site, ώστε να παρακινήσετε την πώληση. Μην αφήσετε απλώς τα κρασιά σας στο «ηλεκτρονικό ράφι».

 

Η αύξηση της κατανάλωσης των κρασιών σας σχετίζεται και με την ευκολία εξεύρεσής τους. Θα πρέπει να ενημερώνετε τον καταναλωτή σας για το πού μπορεί να βρει τα κρασιά σας. Το ράφι λιανικής, τα super markets και οι κάβες λιανικής είναι ανοιχτά πολλές ώρες και εύκολα στην πρόσβαση. Αν τα ενισχύσετε με εκπαίδευση προσωπικού, πληροφοριακό υλικό και προσφορές για τον καταναλωτή θα αυξηθεί η απόδοση του συγκεκριμένου καναλιού διανομής. Προσπαθήστε όχι μόνο να πετύχετε πωλήσεις «της στιγμής», αλλά να επιβραβεύσετε την καταναλωτική πίστη στα κρασιά σας. Πολλά σημεία εστίασης εξελίχθηκαν και κάνουν και delivery. Στη Βρετανία κάποιες εταιρείες διανομής έκαναν μια πλατφόρμα, στην οποία εστιατόρια και παμπ μπορούν να στείλουν, μαζί με το φαγητό, κρασί στις γύρω τους περιοχές. Με αυτό τον τρόπο βοήθησαν τους συνεργάτες τους, αλλά βγαίνουν κερδισμένοι και οι ίδιοι μέσα από την ενδυνάμωση της συνεργασίας τους.

Προβάλετε την εικόνα της εταιρείας σας και μέσω της εταιρικής υπευθυνότητας. Δείξτε στην κοινωνία ότι δεν περιμένετε μόνο να αγοράζουν από εσάς αλλά ανταποδώστε και εσείς. Γίνετε πιο φιλικοί στο περιβάλλον, κάντε δωρεές κρασιών για κοινωφελείς σκοπούς και βρείτε τρόπους να επιβραβεύετε άτομα ή ομάδες που δείχνουν το καλό πρόσωπο της κοινωνίας μας. Μην ξεχνάτε ότι αγοράζουμε ευκολότερα από εταιρείες που συμπαθούμε. Όλα τα παραπάνω απαιτούν να ξεφύγουμε από τη «ασφαλή ζώνη», να ξεφύγουμε από την αναβλητικότητα και την στασιμότητα, να σκεφτούμε και να πράξουμε. Διαβάστε, συμβουλευθείτε ειδικούς της αγοράς και ενημερωθείτε για το τι κάνουν συνάδελφοί σας. Τώρα είναι η ευκαιρία σας να προσπεράσετε και να πάρετε καλύτερη θέση στην παγκόσμια αγορά κρασιού.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ