10 χρόνια Δάκρυ του Πεύκου

{
}

Το Δάκρυ του Πεύκου είναι μια premium ρετσίνα από Ασύρτικο από έναν ημιορεινό αμπελώνα της περιοχής της Γουμένισσας. Ζυμώνει σε δρύινα βαρέλια και στη συνέχεια ωριμάζει με τις λεπτές οινολάσπες πάλι σε δρύινα βαρέλια πρώτης και δεύτερης χρήσης. Το αποτέλεσμα είναι ένα φινετσάτο κρασί που δείχνει , όπως λέει και η Ελένη Κεχρή : «πως μπορεί να γίνει η ρετσίνα».Μια ρετσίνα που έχει αποσπάσει δεκάδες διεθνή χρυσά βραβεία και γιορτάζει φέτος τα 10 της χρόνια!

 

Πρίν δέκα χρόνια η ρετσίνα ήταν για τους Έλληνες αστούς ο μπάρμπας με τη ντραγιάσκα που ερχόταν απο το χωριό με τη κότα στο καλάθι. Όλοι λίγο πολύ είχαν έναν τέτοιο μπάρμπα αλλά δεν τον εμφάνιζαν στις κοινωνικες τους εκδηλώσεις. Χρειάστηκε η επιμονή του Στέλιου Κεχρή, του Δον Κιχώτη όπως χαιδευτικά τον αποκαλεί η κόρη του Ελένη, για να φτάσουμε δέκα χρόνια μετά να έχουμε φινετσάτες ρετσίνες που διεκδικούν και κερδίζουν θέση στα ποτήρια μας. Ο μπάρμπας εκπαιδεύτηκε και είναι κοινωνικά αποδεκτός!!!

 

Καινοτομία σημαίνει να τολμάς. Η οικογένεια Κεχρή, τολμήσε να επενδύσει σε ένα παρεξηγημένο παραδοσιακό ελληνικό προϊόν, τη ρετσίνα. Αξιοποιώντας την επιστημονική γνώση των οινολόγων και δουλεύοντας με πάθος και προσήλωση στο αμπέλι και το οινοποιείο, καταφέρανε να αποκαταστήσουνε την εικόνα της ρετσίνας, αποδεικνύοντας πως η ρετσίνα μπορεί και πρέπει να είναι ένα ποιοτικό κρασί. Καινοτομία σημαίνει, επίσης, να πρωτοπορείς. Με τρεις διαφορετικές και μοναδικές ρετσίνες στο χαρτοφυλάκιο τους, είναι πλέον οι «ειδικοί» της ρετσίνας και αισθάνονται περήφανοι που έχουν συμβάλει στην αναγέννηση του παραδοσιακού ελληνικού κρασιού.

 

image

 

Σε μια πολύ ιδιαίτερη βραδιά, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Μαΐου 2016 στο εστιατόριο Varoulko Seaside, η οικογένεια Κεχρή, μαζί με περισσότερους από 100 εκλεκτούς προσκεκλημένους από τον χώρο του κρασιού, της εστίασης, του τουρισμού και των media, γιόρτασε τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τη δημιουργία της ρετσίνας Δάκρυ του Πεύκου, ένα σημαντικό ορόσημο στο ταξίδι «Από το στερεότυπο του χθες στο πρότυπο του αύριο», και έναν ακόμα σταθμό σε μια δημιουργική πορεία που συνεχίζεται.

 

Στη συνέχεια, μια σπάνια κάθετη γευστική δοκιμή µε όλες τις σοδειές Δάκρυ του Πεύκου, από το 2015 μέχρι και το 2005 και μια διαδραστική παρουσίαση - συζήτηση με τον Master of Wine Κωνσταντίνο Λαζαράκη, τον Στέλιο και την Ελένη Κεχρή. Μέσα από αυτή τη δοκιμή, η οποία ανέδειξε το Δάκρυ του Πεύκου ως την πρώτη ρετσίνα παλαίωσης, ερευνήθηκαν σε βάθος τα στοιχεία που κάνουν μεγάλες σοδειές, όπως το 2012, το 2008 και το 2006, να εκπλήσσουν με τον δυναμισμό και την πολυπλοκότητά τους, αλλά και πιο πρόσφατες, όπως το 2013 και το 2015, να μας υπόσχονται μεγάλες συγκινήσεις σε βάθος πολλών ετών.

 

Στο δεύτερο µέρος της εκδήλωσης, ο πολυβραβευμένος σεφ Λευτέρης Λαζάρου ανέδειξε τον ρόλο της ρετσίνας ως ιδανικού συντρόφου δημιουργιών που βρίσκονται στην πρωτοπορία της ελληνικής γαστρονομίας, μέσα από ένα ειδικά σχεδιασμένο μενού 5 πιάτων.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ