Ευ διαγωνίζεσθαι

{
}

Βιέννη Οκτώβριος 2016:Στην πανέμορφη Βιέννη έγινε πριν λίγες μέρες ο τελικός διαγωνισμός για τα δεύτερα διεθνή βραβεία Gaggenau Sommelier Awards. Πέντε πολλά υποσχόμενα ταλέντα έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να κερδίσουν τον τίτλο του sommelier της χρονιάς από τη Gaggenau και να στεφθούν πρεσβευτές της φιλοσοφίας της μάρκας. Με σκοπό την κατάκτηση του τίτλου, ο Tansy Zhao από την Κίνα, ο Marc Almert από τη Γερμανία, ο Αριστοτέλης Σκλαβενίτης από την Ελλάδα, ο Benjamin Robinson από τη Μεγάλη Βρετανία και ο Norbert Dudziński από την Πολωνία χρειάστηκε να κερδίσουν τις εντυπώσεις της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και των εκπροσώπων διεθνών Μέσων ενημέρωσης που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

 

image

 

Το βραβεία Gaggenau Sommelier Awards γεννήθηκαν το 2014 στο Markenzentrum στο Lipsheim της Αλσατίας και υπήρξαν ο πρώτος διαγωνισμός για sommeliers σε παγκόσμιο επίπεδο, ο οποίος αξιολογεί τόσο την επαγγελματική ικανότητα όσο και την στάση των υποψηφίων σε ό,τι αφορά στα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις ενός sommelier. Στο επίκεντρο του φετινού διαγωνισμού που διήρκεσε δύο ημέρες και βρέθηκαν το κρασί και ο καφές.

 

image

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε το πολύ νεαρό της ηλικίας όλων των διαγωνιζόμενων, ήταν όλοι κάτω των 30 ετών που έδωσε στην όλη εκδήλωση μια φρεσκάδα και μια νεανικότητα. Ο διαγωνισμός έληξε αναδεικνύοντας νικητή τον 25χρονο Γερμανό Marc Almert που είχε έχει ήδη κερδίσει την πρώτη θέση σε ένα σημαντικό διαγωνισμό στο «Concours National des Jeunes Sommeliers Chaîne des Rôtisseurs Allemagne» το 2015. Κατά το ίδιο έτος διακρίθηκε και από το διεθνές Court of Master Sommeliers. Ο Marc Almert εργάζεται ως sommelier στο Fairmont Hotel Vier Jahreszeiten στο Αμβούργο.

 

Δεύτερος ήρθε ο Tansy Zhao από την Κίνα που έχει ήδη συμμετάσχει σε διάφορους διεθνείς διαγωνισμούς και ανακηρύχθηκε ως ο καλύτερος sommelier του 2015 στο πλαίσιο του Wine Australia. Εργάζεται στον όμιλο Mandarin Oriental στο Pudong.

 

Τρίτος, ο Norbert Dudziński, από την Πολωνία κάτοχος πιστοποιητικού του The Court of Master Sommeliers και διπλώματος WSET Level 3. Εργάζεται στο εστιατόριο Geranium που έχει βραβευτεί με 3 αστέρια Michelin και εδρεύει στην Κοπενχάγη.

 

image

 

Στην κριτική επιτροπή συνάντησα παλιούς γνώριμους από τους διεθνείς διαγωνισμούς όπως την Annemarie Foidl, την πρόεδρο του αυστριακού οργανισμού sommelier και μέλος του διεθνούς οργανισμού Association de la Sommellerie Internationale (ASI), αρμόδια για την εκπαίδευση και τη μετεκπαίδευση στον κλάδο. Βετεράνος των διαγωνισμών ο Serge Dubs, αντιπρόεδρος του ASI στην Ευρώπη. Ο έμπειρος chef sommelier στο εστιατόριο του Marc Haeberlin που έχει αποσπάσει 3 αστέρια, είναι πρώην παγκόσμιος και πανευρωπαϊκός πρωταθλητής sommelier. Η επιτροπή ανανεώθηκε για φέτος με το διάσημο πιανίστα, γαστρονόμο και γνώστη κρασιών Zhao Yingyin. Η αποκλειστική ιδιωτική συλλογή κρασιών του περιλαμβάνει πολλά σπάνια κρασιά και φημισμένες χρονιές, τα οποία απολαμβάνει με φίλους. Εμείς είχαμε την τύχη να τον απολαύσουμε σε μια αποκλειστική βραδιά στο πιάνο με σονάτες του Μότσαρτ.

 

image

 

Τελευταίος αλλά όχι έσχατος ο Sven Schnee, διευθυντής της Gaggenau,η κινητήριος δύναμη πίσω από το στρατηγικό προσανατολισμό της μάρκας δηλώνει:

 

«Επιθυμούμε να κάνουμε πιο συνειδητή τη γνώση γύρω από την κουλτούρα του κρασιού και του καφέ. Η τέχνη του κρασιού δεν μπορεί παρά να συνοδεύει τις απόλυτες γευστικές εμπειρίες. Με την προκήρυξη των βραβείων Sommelier Awards εστιάζουμε ακόμα πιο πολύ στο επάγγελμα του sommelier. Άλλωστε το θεωρούμε αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοσοφίας, την οποία πρεσβεύει η ταυτότητα της μάρκας Gaggenau.»

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ