Από τη Στροφιλιά με αγάπη….

{
}

Για τη δημιουργία του «ΟΔΙΤΗ» αξιοποιείται ο ιδιόκτητος αμπελώνας της Στροφιλιάς, με σύστημα διαμόρφωσης LYRA, στο οροπέδιο της Στυμφαλίας.

Η Μαρία Μαλτέζου, το «Μαλτεζάκι» για μας τους φίλους… δεν ησυχάζει ποτέ. Εχει συνεχώς στην πρίζα την άξια ομάδα του οινοποιείου και με τις συμβουλές βεβαίως βεβαίως της παλαιότερης γενιάς προχωράει με σταθερά πλην καινοτόμα βήματα. Να όπως το καινούργιο ροζέ με το παράξενο όνομα …..Οδίτης όπως λέμε ταξιδιώτης… «ΟΔΙΤΗΣ» είναι ο άνθρωπος που έρχεται από κάπου και κάπου πηγαίνει. Δεν είναι ο περαστικός από τη ζωή, αλλά αυτός που έχει συνείδηση της αποστολής του. Ενα φινετσάτο ροζέ κρασί με αρώματα κόκκινων φρούτων, νότες τριαντάφυλλου και χαμομηλιού, μία φρέσκια πρόταση για γευστικά ταξίδια. Από την ποικιλία Αγιωργίτικο αλλά και μια μικρή ποσότητα Gewürztraminer, που το κάνει να ξεχωρίζει για το αρωματικό του δυναμικό και τη διακριτική του γεύση. Για τη δημιουργία του «ΟΔΙΤΗ» αξιοποιείται ο ιδιόκτητος αμπελώνας της Στροφιλιάς, με σύστημα διαμόρφωσης LYRA, στο οροπέδιο της Στυμφαλίας. Από τους πλέον ορεινούς αμπελώνες της Πελοποννήσου, εδώ το υψόμετρο ξεπερνά τα 700 μέτρα και οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα δυσχερείς το χειμώνα. Από την άλλη, οι ακραίες θερμοκρασίες – υψηλές κατά τη διάρκεια της μέρας, ιδιαίτερα χαμηλές μόλις σκοτεινιάζει – κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, συμβάλλουν στην ωριμότητα των σταφυλιών, διατηρώντας παράλληλα τη δροσερή τους οξύτητα, στοιχεία που προσδίδουν έναν ιδιαίτερα αρωματικό και δροσερό χαρακτήρα στο κρασί. Ο «ΟΔΙΤΗΣ», όπως και τα υπόλοιπα κρασιά της Στροφιλιάς, διανέμονται στην Ελλάδα από την ΑΙΟΛΟΣ Α.Ε.

Αλλά δεν τελείωσαν εδώ οι νέες εκπλήξεις της Μαρίας Μαλτέζου και της Στροφιλιάς που ακολουθώντας το ρεύμα της εποχής είναι πλέον vegan. Η σειρά Στροφιλιά Λευκός, Ροζέ, Ερυθρός πιστοποιήθηκε από τον διεθνή οργανισμό V-Label, με έδρα την Ελβετία, ως προϊόντα κατάλληλα για διατροφή vegan. Τι σημαίνει η πιστοποίηση vegan; Ένα προϊόν μπορεί να θεωρηθεί vegan, εάν δεν είναι ζωικής προέλευσης και σε κανένα στάδιο της παραγωγής και επεξεργασίας του, δεν έχει χρησιμοποιηθεί ή προστεθεί οποιοδήποτε συστατικό που να είναι ζωικής προέλευσης.

*Η πιστοποίηση αφορά στα προϊόντα Στροφιλιά Λευκός, Στροφιλιά Ροζέ, Στροφιλιά Ερυθρός.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ