Κρασιά με άποψη

{
Φωτογραφίες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΖΑΒΟΣ
}

Τα κρασιά με την υπογραφή του Γιώργου Σκούρα χαρακτηρίζονται από φινέτσα και προσωπικότητα.

Αρμύρα / Chardonnay / Τοπικός Πελοποννησιακός Οίνος / Αλκοόλ: 13,2% / Πώμα Stelvin

Διαυγές, κιτρινοπράσινο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες. Η μύτη είναι εκφραστική, με αρώματα ώριμου ροδάκινου, τροπικών φρούτων (όπως ανανάς) και νύξεις λεμονιού. Αρώματα βουτύρου, κόρας ψωμιού και καραμέλας ακολουθούν. Το στόμα είναι πλούσιο και στρογγυλό, ισορροπημένο λόγω της τραγανής οξύτητας, και τα αρώματά του ακολουθούν αυτά της μύτης. Η επίγευση είναι σχετικά μεγάλης διάρκειας, με πολυπλοκότητα και συνεχή εξέλιξη.

 

Viognier Eclectique / Αργολικός Τοπικός Οίνος / Αλκοόλ: 13,5%

Χρυσαφί-αχυρένιο χρώμα με λαμπερές ανταύγειες. Πολύπλοκη μύτη, που εκφράζει το χαρακτήρα της ποικιλίας, με αρώματα ώριμου ροδάκινου, ανθέων πορτοκαλιού και φλούδας εσπεριδοειδών, μαζί με τροπικά φρούτα. Στο στόμα είναι γεμάτο, με εξαιρετική δομή και τραγανή οξύτητα. Τα αρώματα στόματος ακολουθούν αυτά της μύτης και η επίγευση έχει ένταση και πολυπλοκότητα.

 

Viognier Cuvée Larsinos / Τοπικός Πελοποννησιακός Οίνος / Αλκοόλ: 13,6%

Διαυγές, κιτρινοπράσινο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες. Εκφραστική μύτη, με ένταση και αρώματα ώριμου βερίκοκου, μάνγκο και φλούδας πορτοκαλιού, ενώ τα αρώματα του γαλλικού ξύλου υψηλής ποιότητας (φουντούκι και ψημένο ψωμί) είναι εμφανή. Το στόμα γεμίζει με πλούσια αρώματα φρούτων αλλά και βανίλιας, καρύδας και βουτύρου φουντουκιού. Η επίγευση έχει διάρκεια και όγκο.

 

image

 

Σύνορο / Cabernet Franc, Merlot, Αγιωργίτικο / Τοπικός Πελοποννησιακός Οίνος / Αλκοόλ: 14,2%

Πορφυρό χρώμα με ρουμπινί ανταύγειες. Έντονη μύτη, γεμάτη πυκνότητα: ώριμο φρούτο (κόκκινο μούρο, κόκκινο κεράσι και ώριμη φράουλα) μαζί με γλυκά αρώματα σοκολάτας, κανέλας, κέδρου και διακριτικό βαρέλι. Στο στόμα είναι γεμάτο, με αλκοόλ που ισορροπεί την τονισμένη οξύτητα και ώριμες πυκνές τανίνες. Η επίγευση έχει διάρκεια, όγκο και πολυπλοκότητα.

 

Λαβύρινθος / Αγιωργίτικο, Cabernet Sauvignon / Τοπικός Πελοποννησιακός Οίνος / Αλκοόλ: 13%

Βαθύ κόκκινο χρώμα με κεραμιδιές ανταύγειες. Συμπυκνωμένα αρώματα από ώριμα κόκκινα φρούτα -βύσσινο, βατόμουρο και κεράσι- μαζί με μπαχαρένιους χαρακτήρες, όπως μοσχοκάρυδο, κανέλα και μαύρο πιπέρι. Νότες βοτάνων και κέδρου. Στο στόμα είναι παχύ, γεμάτο, μαλακό, με καλά δομημένες τανίνες και ζωηρή οξύτητα. Μακρά και «κομψή» επίγευση.

 

Fleva / Syrah / Τοπικός Πελοποννησιακός Οίνος / Αλκοόλ: 14,5%

Βαθύ κόκκινο χρώμα, προδιαθέτει για την πυκνότητα του κρασιού. Πλούσια μύτη, με τα κόκκινα φρούτα να κυριαρχούν: βατόμουρο, μαύρο κεράσι, δαμάσκηνο. Ο αρωματικός χαρακτήρας συμπληρώνεται με μπαχαρικές νότες, μαύρο πιπέρι, γλυκόρριζα, γαρίφαλο, θυμάρι, φύλλα δάφνης, νότες τρούφας και μαύρης σοκολάτας. Στόμα με όγκο, πολυπλοκότητα και ώριμες τανίνες.

 

Άκρες Λευκό/ Ροδίτης Αλεπού, Μοσχοφίλερο/ ΠΓΕ Πελοπόννησος/ Αλκοόλ:12.2%

Απαλό, λευκοκίτρινο χρώμα με πράσινες ανταύγειες. Η μύτη είναι σύνθετη όπου οι φρέσκοι ανθικοί χαρακτήρες υπερισχύουν και ακολουθούν νότες φλούδας λεμονιού και αρώματα τροπικών φρούτων. Ισορροπημένο στόμα με κυρίαρχα τα αρώματα των εσπεριδοειδών, αγγίγματα γιασεμιού και μέντας. Μακριά καθαρή επίγευση.

 

Άκρες Ροζέ/ Μοσχοφίλερο, Αγιωργίτικο/ ΠΓΕ Πελοπόννησος/Αλκοό:12,5%

Λαμπερό, ανοιχτό κερασί  χρώμα με ροδαλές ανταύγειες σε προδιαθέτει για αρώματα γεμάτα ώριμα κεράσια, φραμπουάζ, γλυκά μπαχαρικά, ροδοπέταλα, άνθη. Μεσαίο στόμα με καλή οξύτητα και μια ελαφρά αίσθηση πολύ ώριμων τανινών, αρώματα με νύξεις γλυκού γρασιδιού και τσιχλόφουσκας. Η επίγευση με μεσαία διάρκεια και πολυπλοκότητα.

 

Portes /Merlot/ ΠΓΕ Πελοπόννησος/Αλκοόλ: 14%

Ζυμωμένο και εκχυλισμένο σε ανοξείδωτες δεξαμενές, παλαιωμένο σε Γαλλικά barriques εν μέρει καινούργια δρυς για 12 μήνες και 8 μήνες στην φιάλη. Απαλό αλλά πυκνό, γλυκός ποικιλιακός χαρακτήρας φρούτου. Κόκκινα κεράσια, δαμάσκηνα, γλυκιά βανίλια, νότες κέδρου, παχύ, ολοστρόγγυλο στόμα.

 

Portes /Cabernet Sauvignon/ ΠΓΕ Πελοπόννησος/Αλκοόλ :14%

Βαθύ πορφυρό χρώμα και μύτη με ένταση και βάθος αρώματα δέρματος, γης, μαύρη σταφίδα, βατόμουρο και μπαχάρια με νότες κέδρου και άγριων βοτάνων. Το στόμα είναι μεσαίου σώματος, ισορροπημένο με μια συγκρατημένη μεταλλικότητα, που επιτρέπει να επικρατήσει το κόκκινο φρούτο και ο μπαχαρένιος χαρακτήρας. Η επίγευση έχει μεσαία διάρκεια και πολυπλοκότητα.

 

 

Κτήμα Σκούρα

10ο χλμ. Αργους-Στέρνας, Μαλανδρένι, τηλ. 27510 23 688, fax: 27510 23 159, www.skouras.gr. Το οινοποιείο είναι επισκέψιμο.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ