Τα λευκά κρασιά της Σαντορίνης (μέρος 2ο)

{
Φωτογραφίες ΆΓΓΕΛΟΣ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
}

image

 

Μπουτάρη Οινοποιητική / Σελλάδια / Ασύρτικο, Αηδάνι / ΠΟΠ / Αλκοόλ: 13,5%

Λαμπερό κίτρινο χρώμα και αρώματα λευκών λουλουδιών, μπανάνας, λευκόσαρκου ροδάκινου και εσπεριδοειδών. Πολύ ευχάριστο, φρέσκο κρασί, με καλή ισορροπία και αρωματική επίγευση που διαρκεί. Θα το σερβίρουμε μαζί με σαλάτες και ορεκτικά, αλλά και με ψάρια τηγανητά ή ψητά και λεμονάτα φαγητά. (Διατίθεται μόνο στην αγορά της Σαντορίνης)

 

Κάναβα Ρούσσος / Σαντορίνη / Ασύρτικο / ΠΟΠ / Αλκοόλ: 13% 

Φρέσκο κρασί με λαμπερό λευκοκίτρινο χρώμα και πλούσια αρώματα λευκόσαρκων φρούτων (ροδάκινου, ανανά και αχλαδιού), με νότες λευκών λουλουδιών. Εντονη γεύση και αρμονική οξύτητα. Θα το σερβίρουμε με ψάρια, οστρακοειδή, θαλασσινά, σκληρά και αλμυρά τυριά. 

 

Κάναβα Ρούσσος / Νυχτέρι / Ασύρτικο / ΠΟΠ / Αλκοόλ: 13,5% 

Λευκοκίτρινο χρώμα με χρυσαφιές ανταύγειες και σύνθετο μπουκέτο μελωμένων φρούτων με νότες κηρήθρας και βανίλιας. Στο στόμα, πλούσια και σαρκώδης υφή. Ταιριάζει με ψάρια ψητά στη σχάρα, καπνιστά κρέατα και αλλαντικά, λευκές σάλτσες και ώριμα τυριά. 

 

Art Space / Νυχτέρι / Ασύρτικο / ΠΟΠ / Αλκοόλ: 14,5%

Μια ποσότητα αυτού του οίνου (που διαφέρει από χρονιά σε χρονιά) παραμένει για παλαίωση σε παλιά δρύινα βαρέλια, γεγονός που προσδίδει στο κρασί, εκτός από φρουτώδη αρώματα, νότες βανίλιας και ξηρών καρπών. Στόμα ελαφρύ και με απαλές νύξεις καπνού. Ταιριάζει με ψάρια ψητά ή καπνιστά, με πράσινες σαλάτες, με όστρακα και τυριά. 

 

Art Space / Άγιος Αύγουστος / Ασύρτικο / ΠΟΠ / Αλκοόλ: 14,5%

Λαμπερό κίτρινο χρώμα. Μεταλλικότητα και νύξεις τσαγιού αναμειγνύονται με αρώματα λεμονιού και πορτοκαλανθών στη μύτη. Στόμα με κοφτερή οξύτητα, ισορροπία και νεύρο, αλλά και μεταλλική, λεμονάτη επίγευση, που το κάνει ιδανικό παρτενέρ για πιάτα με ψάρια και θαλασσινά, πράσινες σαλάτες και μεζεδάκια. 

 

Art Space / Άγιος Αύγουστος Βαρέλι / ΑσύρτικοΠΟΠ / Αλκοόλ: 14,5%

Έντονες νότες τσαγιού, λεμονανθών, ροδάκινου και ορυκτώδεις πινελιές, μαζί με αποχρώσεις ξύλου και βανίλιας, χαρακτηρίζουν αυτό το κρασί. Στόμα με όγκο, οξύτητα και ισορροπία, και επίγευση μεγάλη και λεμονάτη. Συνοδεύει ψάρια ψημένα στα κάρβουνα, αλλά και καπνιστά ψαρικά και τυριά, τυρόπιτες. 

 

image

 

Οινοποιία Γαβαλά / Σαντορίνη / Ασύρτικο, Αηδάνι / ΠΟΠ / Αλκοόλ: 13%

Έχει απαλό χρυσαφί χρώμα. Στο στόμα είναι λιπαρό, γεμάτο, φρουτώδες, με αρώματα αχλαδιού, πράσινου μήλου, μπανάνας, βερίκοκου και εσπεριδοειδών. Ευχάριστη οξύτητα και κομψή, γοητευτική επίγευση. Ταιριάζει με θαλασσινά, ψάρια, ζυμαρικά, λευκά κρέατα και λευκά τυριά. 

 

Οινοποιία Γαβαλά / Κατσανό / Κατσανό, Γαϊδουριά / ΠΓΕ Κυκλάδες / Αλκοόλ: 13%

Έχει ανοιχτόχρωμο λευκό χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες και αναδίδει γλυκά αρώματα λουλουδιών, εσπεριδοειδών και βερίκοκου. Απαλή γεύση, με εξαιρετική ισορροπία και ευχάριστη αρωματική επίγευση. Συνδυάζεται με θαλασσινά και λευκά κρέατα με ελαφριές σάλτσες και ακόμη με λευκά τυριά και πράσινες σαλάτες. 

 

Οινοποιία Γαβαλά / Νυχτέρι / Ασύρτικο / ΠΟΠ / Αλκοόλ: 14%

Ωριμάζει για οκτώ μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια πριν εμφιαλωθεί. Εχει χρυσαφί χρώμα και αρώματα φρούτων σε συνδυασμό με εκείνα του γιασεμιού και των ανθέων εσπεριδοειδών. Πιπεράτη, στρογγυλή και γεμάτη γεύση, με ευχάριστη και δροσιστική οξύτητα και μακρά επίγευση. Συνοδεύει πλούσια σε γεύση φαγητά, όπως αρνάκι και ψητά κρέατα σχάρας, θαλασσινά και μεζέδες. 

 

image

 

Santorini Winery / Σαντορίνη / Ασύρτικο / ΠΟΠ / Αλκοόλ: 13,5%

Λαμπερό λευκοκίτρινο χρώμα με πράσινες ανταύγειες και πολύπλοκα αρώματα λεμονιού, κίτρου και εξωτικών φρούτων. Πληθωρική και ισορροπημένη γεύση, με ευχάριστη λιπαρότητα και οξύτητα. Μακρά αρωματική επίγευση. Ταιριάζει με οστρακοειδή και θαλασσινά, ψητά ψάρια, πράσινες σαλάτες και μεσογειακούς μεζέδες. 

 

Santorini Winery / Σαντορίνη Βαρέλι / Ασύρτικο / ΠΟΠ / Αλκοόλ: 14%

Έντονο κίτρινο χρώμα με χρυσαφιές ανταύγειες και αρώματα ξηρών καρπών και βανίλιας συνδυασμένα με λεπτές νότες φρούτων. Στόμα ζεστό, λιπαρό, ισορροπημένη οξύτητα και επίγευση διαρκείας με στοιχεία μεταλλικότητας. Ταιριάζει με οστρακοειδή και θαλασσινά, ψητά ψάρια, πράσινες σαλάτες, λευκά κρεατικά και μακαρονάδες με άσπρες σάλτσες 

 

Santorini Winery / Σαντορίνη / Αηδάνι, Αθήρι, Ασύρτικο / ΠΟΠ / Αλκοόλ: 13,5%

Λαμπερό λευκοκίτρινο χρώμα με πράσινες ανταύγειες. Μύτη που αναδίδει πολύπλοκα αρώματα εσπεριδοειδών, ανανά και λίτσι. Στόμα με όγκο και πληθωρικότητα, ισορροπία και μεγάλη λεμονάτη επίγευση. Θα το συνδυάσουμε με ψάρια και θαλασσινά, αλλά και με πράσινες σαλάτες και μεζεδάκια. 

image

Santorini Winery / Νυχτέρι / Ασύρτικο / ΠΟΠ / Αλκοόλ: 14%

Έντονο κίτρινο χρώμα με χρυσαφιές ανταύγειες και αρώματα ξηρών καρπών και βανίλιας, με λεπτές νότες φρούτων. Στόμα ζεστό, λιπαρό, με ισορροπημένη οξύτητα και επίγευση διαρκείας με στοιχεία μεταλλικότητας. Ταιριάζει καλά με θαλασσινά και ψάρια, πράσινα λαχανικά και λευκά τυριά.  

 

Santorini Winery / Terra Nera Λευκό / Ασύρτικο / ΠΓΕ Σαντορίνη / Αλκοόλ: 13% 

Λευκοκίτρινο χρώμα και ευχάριστο φρέσκο άρωμα με λεπτές νότες φρούτων. Το στόμα του αναδεικνύει τη μεταλλικότητα που χαρακτηρίζει τη γη της Σαντορίνης, κλείνοντας με μια λεμονάτη και φίνα επίγευση. Θα το σερβίρουμε μαζί με όστρακα, αλλά και ψάρια και διάφορα μεζεδάκια. 

 

image

 

Οινοποιείο Κουτσογιαννόπουλος / Ασύρτικο / Ασύρτικο / ΠΟΠ / Αλκοόλ: 13% 

Φρέσκο φρουτώδες κρασί, που εμφιαλώνεται από τον πέμπτο μήνα της ζωής του, για να κρατήσει τη φρεσκάδα και το άρωμα του φρούτου. Έτσι, διατηρεί ζωηρά αρώματα εσπεριδοειδών, σταφυλιού και νότες τσαγιού, τόσο στη μύτη όσο και στο δροσερό και ελαφρύ στόμα. Συνοδεύει ψάρια, κοτόπουλο, τυριά, πιάτα με άσπρες σάλτσες. 

 

Οινοποιείο Κουτσογιαννόπουλος / Νυχτέρι / Ασύρτικο / ΠΟΠ / Αλκοόλ: 13%

Ένα παλαιωμένο κρασί, φτιαγμένο από υπερώριμα σταφύλια, με σύνθετα αρωματικά στοιχεία και πλούτο σε αλκοόλη. Συνδυάζει φινέτσα και ωριμότητα, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει δροσιστική οξύτητα. Η παλαίωσή του έχει γίνει σε δρύινα βαρέλια, που του έχουν δώσει ξεχωριστό χαρακτήρα. 

 

image

 

Γαία Οινοποιητική / Ασύρτικο της Γαίας Wild Ferment / Ασύρτικο / ΠΟΠ / Αλκοόλ: 13%

Στη μύτη, αρώματα μέσης έντασης και μεγάλης καθαρότητας συνδυάζουν εσπεριδοειδή (λεμόνι) με αχλάδι και κάποια πικάντικη νότα, ίσως πράσινης πιπεριάς. Γεύση μεστή και πλούσια. Όγκος και οξύτητα που του δίνουν γευστική διάρκεια και νεύρο. Ευδιάκριτη μεταλλικότητα. Συνδυάζεται με πλούσια πιάτα με λευκά κρεατικά, λιπαρά ψάρια και θαλασσινά, τυρόπιτες. 

 

Γαία Οινοποιητική / Θαλασσίτης / Ασύρτικο / ΠΟΠ / Αλκοόλ: 13%

Χρώμα λευκοκίτρινο με ασημένιες ανταύγειες. Αρώματα μέσης έντασης και μεγάλης καθαρότητας, που συνδυάζουν εσπεριδοειδή (λεμόνι) με αχλάδι και κάποια νότα πικάντικη, μεταλλικότητα και νύξεις μελιού. Λιπαρό και γενναιόδωρο, με κοφτερή οξύτητα και νεύρο. Αναδεικνύεται καλύτερα κατά τη διάρκεια ενός γεύματος και ιδιαίτερα με θαλασσινά, ψάρια, οστρακόδερμα αλλά και αρνάκι λεμονάτο 

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ