Τα λευκά κρασιά της Σαντορίνης Γ

{
Φωτογραφίες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΖΑΒΟΣ
}

image

Γαία Οινοποιητική / Θαλασσίτης βαρέλι / Ασύρτικο / ΠΟΠ / Αλκοόλ: 13,5%

Χρώμα κιτρινόλευκο με ασημένιες ανταύγειες. Καθαρά αρώματα υψηλής έντασης, που συνδυάζουν τον ποικιλιακό χαρακτήρα του Ασύρτικου (εσπεριδοειδή, αχλάδι, τροπικά φρούτα και πεπόνι) με ένα εξαιρετικά διακριτικό ξύλο. Γεύση μεστή και πλούσια, με νότες βανίλιας και λιβανιού. Όγκος, λιπαρότητα και νεύρο. Ταιριάζει με ψάρια και λευκά κρεατικά στα κάρβουνα, αλλά και με καπνιστά ψάρια και καπνιστά τυριά.  

Κτήμα Αργυρού / Αηδάνι / ΑηδάνιΠΓΕ Κυκλάδες / Αλκοόλ: 12,8%

Ανοιχτό κίτρινο χρώμα και αρώματα τροπικών φρούτων με νότες βοτάνων και λουλουδιών, με ορυκτώδεις χαρακτήρες και νύξεις πορτοκαλιού. Σώμα ελαφρύ, αρωματικό και δροσερό, με ισορροπημένη δροσιστική επίγευση. Συνοδεύει φρέσκες σαλάτες, πιάτα με βάση το ρύζι, ψάρια και λευκά κρέατα με ελαφριές αρωματικές σάλτσες. 

image

Κτήμα Αργυρού / Ασύρτικο / Ασύρτικο / ΠΟΠ / Αλκοόλ: 13,2%

Κρυστάλλινο, κίτρινο, διαυγές χρώμα και σύνθετα αρώματα εσπεριδοειδών, λεμονανθού και πέτρας. Καλό σώμα, στρογγυλό και ισορροπημένο, τραγανό, με έντονη, χυμώδη και μακρά επίγευση. Ταιριάζει με ψάρια, θαλασσινά, σούσι και λαχανικά, αλλά και με λευκά κρεατικά ψημένα στη σχάρα. 

 

Κτήμα Αργυρού/ Σαντορίνη / Ασύρτικο / ΠΟΠ / Αλκοόλ: 13,2%

Διαυγές κίτρινο χρώμα και εξαιρετικής έντασης αρώματα εσπεριδοειδών και ορυκτών, σε φόντο τσαγιού και λεμονανθών. Σώμα πλούσιο, με έντονη και ισορροπημένη οξύτητα, που του χαρίζει νεύρο και μακρά επίγευση. Θα το σερβίρουμε μαζί με λιπαρά ψάρια, πουλερικά, χοιρινό και καπνιστά τυριά. 

image

Κτήμα Αργυρού / Ασύρτικο Βαρέλι / Ασύρτικο / Αλκοόλ: 13,5%

Χρυσοκίτρινο χρώμα. Μεγάλης έντασης, πολύπλοκα, φινετσάτα αρώματα καβουρδισμένων ξηρών καρπών, κηρήθρας, βουτύρου, βανίλιας και καπνού. Συνεχώς «γενναιόδωρο» όσο αφήνεται να αναπνεύσει. Πλούσιο σώμα, στρογγυλό, λιπαρό, με πολύπλοκη, μακρά επίγευση. Συνοδεύει λευκά και κόκκινα κρέατα, αρνί μαγειρεμένο με μυρωδικά, ώριμα σκληρά τυριά. 

 

Κτήμα Αργυρού / Ατλαντίς Λευκό / Ασύρτικο, Αηδάνι, Αθήρι / ΠΓΕ Κυκλάδες / Αλκοόλ: 13%

Λαμπερό κίτρινο χρώμα και διακριτικά αρώματα εσπεριδοειδών, λεμονανθών και εξωτικών φρούτων. Η οξύτητα του Ασύρτικου του χαρίζει φρεσκάδα και σώμα, ενώ είναι εξίσου αρωματικό τόσο στη γεύση όσο και στην ευχάριστη επίγευση. Καλός συνοδός για τυπικά πιάτα της ελληνικής κουζίνας, ψάρια και θαλασσινά. 

 

Κτήμα Αβαντίς / Σαντορίνη ΑβαντίςΑσύρτικο / ΠΟΠ / Αλκοόλ: 13%

Μύτη με ελκυστικά αρώματα εσπεριδοειδών, λεμονιού, μοσχολέμονου, λευκού ροδάκινου και νότες βερίκοκου που πλαισιώνονται από έντονη ορυκτότητα. Το στόμα είναι ιδιαίτερα πλούσιο, με πυκνή δομή, αρωματική ένταση λεμονανθών και ορυκτών, υφάλμυρη αίσθηση και κοφτερή οξύτητα. Τραγανή αίσθηση στην επίγευση και μεγάλη διάρκεια. Το απολαμβάνουμε φρέσκο, με θαλασσινά, όστρακα, ψάρια στη σχάρα ή τηγανητά και όλους τους αιγαιοπελαγίτικους μεζέδες. 

 

Οινοποιείο Χατζηδάκη / Νυχτέρι Reserve/Ασύρτικο / ΠΟΠ / Αλκοόλ: 15%

Βαθύ, διαυγές λεμονί χρώμα. Μέλι και ώριμα κίτρινα φρούτα στη μύτη, η οποία μαρτυρεί την υψηλή ωριμότητα των σταφυλιών, αλλά και δρυς και μπαχάρια. Στόμα με νύξεις γλύκας από την υψηλή αλκοόλη και όγκο. Πολύ μακρά και πολύπλοκη επίγευση. Συνοδεύει πιάτα ψαριών και λευκών κρεατικών με σάλτσες φρούτων και μπαχαρικών ή πικάντικα λευκά τυριά με μέλι. 

image

Οινοποιείο Χατζηδάκη / Νυχτέρι / Ασύρτικο / ΠΟΠ / Αλκοόλ: 15%

Κρασί πυκνό, ώριμο, πολύπλοκο, με μεγάλες δυνατότητες παλαίωσης. Στη μύτη συναντάμε τον χαρακτηριστικό φρουτώδη χαρακτήρα του Ασύρτικου, ενώ στο στόμα μια γεμάτη, έντονη γεύση και μια μεγάλη επίγευση στο τέλος. Ιδανικός συνοδός για έντονες, πικάντικες γεύσεις, λευκά αλλά και κόκκινα κρέατα, μαγειρεμένα με ελαφριές κόκκινες σάλτσες, λιπαρά ψάρια. 

 

Οινοποιείο Χατζηδάκη / Assyrtiko Selectionne / Ασύρτικο / ΠΟΠ / Αλκοόλ: 13,5%

Πολύ απαλό πρασινολεμονί χρώμα με λεπτά «δάκρυα». Μύτη με μέτρια ένταση και φινετσάτα αρώματα, που γοητεύουν με την πολυπλοκότητά τους: πέτρα, κίτρο, άνθη και νύξεις μεσογειακών βοτάνων. Στόμα μέτρια γεμάτο, με υψηλή οξύτητα, φίνα και λεπτή αίσθηση και μακρά επίγευση. Ταιριάζει θαυμάσια με ψάρια, θαλασσινά και ζυμαρικά με λευκές σάλτσες. 

 

Οινοποιείο Χατζηδάκη / Αηδάνι Βιολογικής Γεωργίας / Αηδάνι / ΠΓΕ Κυκλάδες / Αλκοόλ: 14%

Απαλό πρασινολεμονί χρώμα, με ασημένιες ανταύγειες. Έντονη μύτη, στην οποία κυριαρχεί το φρούτο, κυρίως τα ώριμα εσπεριδοειδή, μαζί με έναν φυτικό χαρακτήρα που του χαρίζει φρεσκάδα. Στόμα εξαιρετικά ήπιο και στρογγυλό, για ένα λευκό κρασί από τη Σαντορίνη με δροσερή οξύτητα, μέτριο σώμα και μακρά επίγευση. Θα το σερβίρουμε μαζί με θαλασσινά, ζυμαρικά, λευκά τυριά. 

 

image

 

Οινοποιείο Χατζηδάκη / Σαντορίνη / Ασύρτικο, Αθήρι, Αηδάνι / ΠΟΠ / Αλκοόλ: 13,5%

Κρασί με απαλό κίτρινο χρώμα με χρυσοκίτρινες ανταύγειες. Στη μύτη είναι ευχάριστο, με έντονα αρώματα εσπεριδοειδών. Το στόμα είναι μάλλον επιθετικό, γεμάτο, με χαρακτηριστική τη φρεσκάδα της οξύτητας του Ασύρτικου. Μεγάλη επίγευση. Ταιριάζει καλά με θαλασσινά, ζυμαρικά, λευκά τυριά και επιδέχεται παλαίωση μιας πενταετίας από τον τρύγο. 

 

Οινοποιείο Χατζηδάκη / Μύλος / Ασύρτικο / ΠΟΠ / Αλκοόλ: 15%

Εξαιρετικής πολυπλοκότητας μύτη, με όλα τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας (ορυκτός χαρακτήρας, μέλι), αλλά δοσμένα με μια σπάνια πυκνότητα. Πολύ γεμάτο στο στόμα, με ήπια αίσθηση στυφάδας, που παραπέμπει σε τανίνες, υψηλή, κοφτερή οξύτητα. Επίγευση που εντυπωσιάζει με τη διάρκειά της. Συνοδεύει έντονες και πολύπλοκες γεύσεις, ψαρόσουπα, φασολάδα, πατέ. 

image

Οινοποιείο Χατζηδάκη / Πύργος / Ασύρτικο / ΠΟΠ / Αλκοόλ: 15%

Για την παραγωγή του χρησιμοποιούνται σταφύλια τρυγημένα σε προχωρημένη ωριμότητα, ενώ η αργή ζύμωση αρχικά στη δεξαμενή και ακολούθως σε τέταρτης χρήσης βαρέλι τού προσδίδει, εκτός από περίπλοκο αρωματικό χαρακτήρα με ορυκτώδη και μπαχαρένια αίσθηση, και έναν απίστευτο όγκο. Ταιριάζει πολύ με ψάρια στα κάρβουνα ή καπνιστά, αλλά και με φρέσκα όστρακα. 

 

Οινοποιείο Χατζηδάκη / Σαντορίνη Cuvee 15 Βιολογικής Γεωργίας / Ασύρτικο / ΠΟΠ / Αλκοόλ: 14,5%

Κρασί περιορισμένης παραγωγής. Έχει λαμπερό λεμονί χρώμα με χρυσές ανταύγειες και έντονα αρώματα εξωτικών φρούτων, εσπεριδοειδών και λουλουδιών, που συνδυάζονται με γήινες και φυτικές νότες. Στόμα πλούσιο, πολύπλοκο, με έντονη μεταλλικότητα και καλή ισορροπία. Θα το σερβίρουμε με θαλασσινά, μεγάλα ψάρια, ζυμαρικά και λευκά κρέατα με σάλτσες, ώριμα τυριά. 

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ