Επιλογές από την παραγωγή των οινοποιείων της Γουμένισσας

{
}

Εκφραστικά πλούσια κόκκινα κρασιά, με αρώματα δαμάσκηνου, ντομάτας, βοτάνων, καπνού, από μία από τις μικρότερες αμπελοοινικές ζώνες της Ελλάδας.

 

Κτήμα Τάτση, 

Old Roots Ξινόμαυρο ΠΓΕ Μακεδονία

 

Το κρασί που πήρε το μεγάλο Χρυσό Βραβείο στον περσινό διαγωνισμό κρασιού της Θεσσαλονίκης. Από τον αμπελώνα της Γερακώνας, με 12μηνη παλαίωση σε βαρέλι, εμφιαλώνεται χωρίς σταθεροποίηση και φιλτράρισμα. Πλούσιο, δυναμικό, ενδιαφέρον!


image

 

Ροδίτης Unfiltered, 

ΠΓΕ Μακεδονία

 

Ενας Ροδίτης αλλιώτικος από τους άλλους! Ιδιαίτερη οινοποίηση χωρίς θειώδη, ένας χρόνος βαρέλι και ιδού ένα orange κρασί για δυνατούς παίκτες!


image

 

Κτήμα Χατζηβαρύτη, 

Chloe ΠΓΕ Πλαγιές Πάικου

 

Το ολοκαίνουργιο ροζέ κρασί της οικογένειας έχει το όνομα της οινολόγου Χλόης Χατζηβαρύτη. Ξινόμαυρο και Cabernet Sauvignon, τραγανό, ρόδινο, κερασένιο, βοτανικό, πλούσιο και αφηγηματικό.


image

 

Γουμένισσα ΠΟΠ

 

Το κλασικό χαρμάνι 70-30 από το αμπελοτόπι της Φιλυριάς έχει δώσει ένα κρασί που άλλαξε τα δεδομένα στην περιοχή και κατέκτησε τους οινόφιλους από την πρώτη του εμφάνιση. Πολυβραβευμένο εντός και εκτός συνόρων, θα σας ενθουσιάσει!


image

 

Μπουτάρης Α.Ε.,

Φιλυριά ΠΟΠ Γουμένισσα

 

50-50 παίζουν στο κλασικό αυτό κρασί η Νεγκόσκα και το Ξινόμαυρο βιολογικής καλλιέργειας από το εκλεκτό αμπελοτόπι της Φιλυριάς. Πολύπλοκο, πλούσιο αρωματικά και γευστικά, ένα κρασί μεγάλης παλαίωσης.


image

 

Γουμένισσα ΠΟΠ

 

70% Ξινόμαυρο και 30% Νεγκόσκα, σε ένα κλασικό δείγμα της περιοχής με φινέτσα και ωραία δομή, μαλακές τανίνες, μακρά επίγευση, που θα αντέξει για 6-7 χρόνια στην κάβα σας και θα συνοδεύσει τα χειμωνιάτικα πιάτα.


image

 

Οινοποιία Αϊδαρίνη, 

Single Vineyard ΠΟΠ Γουμένισσα

 

Το 30% της Νεγκόσκα στο χαρμάνι χαλαρώνει το νευρικό, δυναμικό 70% του Ξινόμαυρου, που προέρχονται από τον παλιότερο οικογενειακό αμπελώνα του Αϊδαρίνη. Η πολύ χαμηλή στρεμματική απόδοση δίνει ένα συμπυκνωμένο, ενδιαφέρον κρασί, με πλούσιο άρωμα και δυνατότητες παλαίωσης τουλάχιστον 5 ετών.


image

 

Sauvignon Blanc ΠΓΕ,

Πλαγιές Πάικου

 

Από τους αμπελώνες της ζώνης ένας ξένος επισκέπτης δίνει μία από τις πιο ευχάριστες εκφράσεις του. Με την ελεγχόμενη ζύμωση σε χαμηλές θερμοκρασίες ελευθερώνονται αρώματα εξωτικών φρούτων, που ισορροπούν με μια καλή οξύτητα. Λευκά κρέατα και ψάρια το περιμένουν.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ